Verhuurproces

In 8 stappen naar jouw droomwoning

Vul je woonwensen in en misschien verhuis jij uiteindelijk naar Talent.
Je bent 8 stappen verwijderd van jouw nieuwe droomwoning!

1. Woonwensen

Vul je gegevens in op de website en je ontvangt een bevestigingsmail waar je de registratie moet bevestigen. Gefeliciteerd, je hebt een account voor Talent. Ga snel naar je account en vul jouw woonwensen in!

2. Start verhuur

De verhuur van Talent is op 30 mei gestart! De eerste inschrijfperiode loopt t/m donderdag 13 juni. Na 13 juni kun je je nog inschrijven als reservekandidaat.

3. Inschrijven

De inschrijving verloopt via je account. In de inschrijving dien je jouw woon- en werksituatie aan te geven. Aan de hand van jouw situatie bepalen wij welke informatie je via Datakeeper moet aanleveren. In de volgende stap lees je meer over Datakeeper. Alle inschrijvingen voor de sluitingsdatum worden meegenomen in de eerste toewijzingsronde.

4. Datakeeper

Om op een veilige en betrouwbare manier in aanmerking te kunnen komen voor een woning in Talent, worden je (persoons)gegevens geverifieerd via Datakeeper. Datakeeper is een applicatie op je telefoon. Hiermee kunnen we jouw privacy beter waarborgen en ben je zelf in controle over de verstuurde gegevens.

Je dient te beschikken over de inloggegevens van je DigiD. Het is helaas niet mogelijk om in te loggen met de DigiD-app. Je moet in het bezit zijn van je gebruikersnaam, wachtwoord en je moet ervoor zorgen dat de sms-verificatie aanstaat. Kijk op www.digid.nl/inlogmethodes/sms-controle/ om te controleren of de sms-verificatie aanstaat.

5. Toewijzing

Na de inschrijfperiode worden de appartementen toegewezen. Het toewijzingsproces gaat automatisch via de verdeelassistent. Er wordt bij de toewijzing rekening gehouden met de minimale inkomenseis: 3,5 keer de maandhuur en voor middenhuurwoningen een inkomensrange van 1 tot en met 2 keer modaal. De toewijzing is op voorbehoud van aanvullende documentatie, die je na acceptatie van de toewijzing moet aanleveren via Datakeeper.

6. Aanvullende documenten

Als een appartement aan je is toegewezen, kun je deze accepteren of weigeren. Na acceptatie zullen aanvullende documentatie aan de hand van jouw situatie worden uitgevraagd. Deze dien je weer via Datakeeper aan te leveren.

7. Digitaal tekenen

Zodra je dossier volledig en goedgekeurd is, stellen we een huurovereenkomst op. Deze wordt aangeboden in je account en kun je digitaal ondertekenen.

8. Sleuteloverdracht

De prognose van de sleuteloverdracht is oktober/november 2024. Minimaal vier weken voor de definitieve datum ontvangen de huurders bericht over de oplevering.