Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Hieronder vind je de antwoorden op vragen die wij regelmatig krijgen over het huren van een nieuwbouwwoning. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op met de verhuurmakelaar via de contactgegevens in de footer.

Algemeen

Zodra de verhuur is gestart kun je online inschrijven voor de woning van jouw voorkeur. Je kunt dan het aanbod bekijken via het menu bovenaan de pagina. Kies voor de woningzoeker of voor het totaaloverzicht om de details van de woningen te bekijken. Als je een account hebt aangemaakt, krijg jij als eerste te horen wanneer de inschrijving start!

Huren is zorgeloos en luxe. Je weet namelijk waar je financieel aan toe bent. Je hebt vaste maandlasten en geen uitgaven voor groot onderhoud. En het risico van waardevermindering van de woning ligt bij de verhuurder. Ook is huren flexibel. Je huurt een woning namelijk voor minimaal 1 jaar, waarna de overeenkomst opzegbaar is per eerste van de volgende maand, met 1 maand opzegtermijn.

Daarnaast geniet je van een moderne duurzame woning, met een luxe badkamer en complete keuken met kwalitatieve apparatuur, en lage energielasten. Zonder daar zelf investeringen voor te doen. Is er eens iets stuk en is er een reparatie noodzakelijk? Dan staan wij voor je klaar!

De afbeeldingen zijn Artist Impressions. Bedoeld om je een indruk te geven van hoe een woning er uit kan zien. Het is niet per se een weergave van de door jou gekozen woning. De woningen worden opgeleverd met een moderne badkamer, keuken en toilet. De indeling van de woning zie je op de plattegrond bij de woning. De plattegronden worden gepubliceerd zodra de verhuur start.

Je bent vast erg nieuwsgierig hoe de woningen eruit komen te zien. Om je alvast een beeld te geven van het uiteindelijke resultaat, geven wij een impressie. Het gaat hierbij om zogenaamde Artist Impressions, de interpretatie van een digitaal artiest dus. Deze worden gemaakt volgens de richtlijnen van het opleveringsniveau maar zullen ook elementen bevatten zoals wandbehang, meubilair en andere aankleding die je niet in de woning terugvindt bij de oplevering. Het is voorlopig niet mogelijk om de woning te bezichtigen, omdat de woningen op dit moment in aanbouw zijn. Je kunt natuurlijk wel even langs de locatie rijden, de woningen zijn zichtbaar vanaf de openbare weg.

Wij benadrukken dat je de woning accepteert en het huurcontract tekent vanaf de plattegrond. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de foto, plattegrond en advertentie.

De verwachte oplevering van de woningen is in de herfst van 2024. Vele professionals op de bouw zijn dagelijks bezig om deze mooie woningen op tijd op te kunnen leveren. Maar er kunnen onvoorziene omstandigheden zijn die de bouw vertragen. Hierbij kun je denken aan weersomstandigheden zoals harde wind of vorst, maar ook het aanleveren van afbouwmateriaal.

Wil je graag weten wanneer de verhuur start? Blijf dan op de hoogte via deze pagina en schrijf  je in voor onze nieuwsbrief! Dan mis je nooit meer een update en ben je er meteen bij zodra de verhuur van start gaat.

BPD Woningfonds is een uniek fonds dat bestaat uit duurzame en betaalbare nieuwbouwhuurwoningen bestemd voor huishoudens met een middeninkomen - (her)starters, gezinnen en zelfstandig wonende ouderen, inclusief senioren met een middelzware tot zware zorgbehoefte. Het fonds heeft, sinds de oprichting eind 2019, inmiddels ongeveer 5.000 appartementen en eengezinswoningen in portefeuille in stedelijke omgevingen binnen en buiten de Randstad en groeit door naar 15.000 woningen in 2030, waarmee BPD Woningfonds in volume het derde fonds van Nederland wordt.

MVGM wonen is de vastgoedbeheerder van BPD Woningfonds. MVGM is verantwoordelijk voor het financieel, technisch en commercieel beheer van alle woningen van BPD Woningfonds. Heb jij een reperatieverzoek, vragen over je huurincasso of andere vragen over je woning/woonomgeving? Dan staat MVGM wonen voor je klaar.

Toetsing en inkomen

Wij hanteren een inkomensnorm om je minimale inkomen te berekenen. Je bruto inkomen dient minimaal 3,5 a 4 keer de maandhuur te zijn.

1 contractant 3,5 x de huur
2 contractanten 4 x de huur
Gepensioneerden      3,5 x de huur


Let op: De woningen zijn bedoeld voor de middeninkomens.

Bij het berekenen van je bruto jaarinkomen ga je uit van jouw bruto maandinkomen x 12 en daarbij tel je de eventuele vaste toeslagen op zoals vakantiegeld of een vaste dertiende maand

Het tweede inkomen kan voor 100% worden bijgeteld.

Wegens de extra risico’s die een garantstelling met zich meebrengt is dit helaas niet mogelijk. Het is van belang dat de huurder(s) zelf voldoen aan de inkomensrichtlijnen. Het inkomen van de eventuele partner telt hierbij voor 100% mee.

Wij verhuren niet aan studenten, tenzij je voldoet aan de inkomensvereisten. Er mogen niet meer dan twee huurders op een adres ingeschreven staan. Omdat een huurcontract wordt aangegaan voor minimaal 1 jaar, is het belangrijk dat  je ook op langere termijn de huur kunt betalen. Daarom kunnen wij alleen rekening houden met inkomen uit een vast dienstverband (minimaal 12 maanden). Studiefinanciering kan niet worden meegenomen als inkomen.

Omdat een huurcontract wordt aangegaan voor minimaal 1 jaar, is het belangrijk dat  je ook op langere termijn de huur kunt betalen. Daarom kunnen wij alleen rekening houden met inkomen uit een vast dienstverband (minimaal 12 maanden). Het is dus niet mogelijk om met een flexibel arbeidscontract een woning te huren.

Naast de huurprijs heb je als huurder nog overige vaste kosten, zoals servicekosten, gemeentelijke heffingen, water, warmte en elektra. Ook zijn er kosten verbonden aan de eventuele huur van een parkeerplaats.

Nee, voor deze woningen is het niet mogelijk om huurtoeslag te ontvangen.

Inschrijven

Er zijn twee verschillende momenten om documenten aan te leveren, namelijk tijdens de inschrijving en na de toewijzing. De documenten die je moet aanleveren zijn afhankelijk per arbeidssituatie en woonsituatie. De aanlevering van documentatie gaat bij Talent via Datakeeper.

Je dient te beschikken over de inloggegevens van jouw DigiD. Het is helaas niet mogelijk om in te loggen met de DigiD app. Je moet in het bezit zijn van je gebruikersnaam, wachtwoord en je moet ervoor zorgen dat de sms-verificatie aanstaat. Kijk op: https://www.digid.nl/inlogmethodes/sms-controle/ om te controleren of de sms-verificatie aanstaat.

Hier volgt later meer over!

Je hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er zijn/is geen bemiddelingskosten/courtage. Voor (of tijdens) het ondertekenen van de huurovereenkomst dient de eerste maand huur en de eventuele borg te zijn/worden overgemaakt via internetbankieren.

Als de verhuur is gestart vind je de inschrijving in jouw account. Via de button: inschrijven of inloggen kom je in jouw account. Binnen deze beveiligde digitale verhuuromgeving neem je vervolgens een aantal stappen om in aanmerking te komen voor een woning. Als je een account hebt aangemaakt, word je op de hoogte gehouden van alle trends en ontwikkelingen over Talent.

De woningen zijn bedoeld voor de middeninkomens. De maximale inkomensgrens (jaarinkomen) voor de woningen is circa € 90.000 voor een huishouden.

Aan de hand van de inkomenseis, inkomensgrens, woningvoorkeuren, beschikbaarheid, volledigheid van je dossier en finale credit check worden de woningen toegewezen aan de best passende kandidaat. Bij gelijkwaardige kandidaten op een woning, gaan wij een lotingsysteem toepassen.

Zodra de inschrijvingsperiode is gesloten, worden alle dossiers beoordeeld. Je ontvangt van ons nader bericht per e-mail of de woning voorlopig aan je is toegewezen. Mochten na deze eerste inschrijving nog woningen beschikbaar zijn, geldt vervolgens de volgorde van binnenkomst. Alleen compleet ingevulde inschrijfformulieren inclusief alle gevraagde bijlagen zullen in behandeling worden genomen.

Datakeeper

Bekijk de Datakeeper flyer

BPD Woningfonds heeft ervoor gekozen om de gegevens via Datakeeper te laten controleren omdat dit veilig is voor alle partijen.

•               Datakeeper behoudt een overzicht van al je dataverzoeken, zo weet je altijd met wie je wat gedeeld hebt.

•               Het bespaart je tijd, je hebt zo al je je gegevens bij elkaar verzameld zonder dat je je papieren administratie hoeft uit te pluizen.

•               Je upload of verstuurt nooit meer het verkeerde document omdat je met Datakeeper precies weet welke gegevens van je gevraagd worden.

•               Je kunt je data hergebruiken wanneer je een auto wilt huren of je identiteit moet bevestigen

Om je dataverzoek in de Datakeeper app te kunnen versturen heb je je bankgegevens, je DigiD gebruikersnaam en wachtwoord en je identiteitsbewijs nodig. DigiD verplicht sinds 30 januari 2023 de sms-controle. Inloggen met alleen je DigiD gebruikersnaam en wachtwoord is niet meer mogelijk. Controleer daarom of je sms-controle aan hebt staan en vraag deze aan via: https://www.digid.nl/inlogmethodes/sms-controle/

Helaas is het momenteel nog niet mogelijk om met de DigiD app in te loggen bij de Belastingdienst, UWV en Mijn Overheid. We werken nog aan een koppeling met de DigiD app.

Datakeeper begeleidt je langs meerdere bronnen waar financiële gegevens over jou beschikbaar zijn. Ook je identiteits- en adresgegevens worden opgevraagd.

1.              Identiteit

Je haalt je identiteitsgegevens op via de NFC-chip in je paspoort of ID-bewijs. Mocht je chip en daardoor het scannen onverwachts niet werken, dan word je naar een ander scherm geleid waar je foto's kunt maken van je identiteitsbewijs.

2.             Je bank

Je haalt je bankgegevens zoals je IBAN en naam op bij je bank. Dit doe je gemakkelijk door bij je bank in te loggen en je IBAN te selecteren. Ook kun je bij je bank je woonlasten betalingscheck ophalen, dit zijn je betaalde vaste lasten van de afgelopen 12 maanden zoals je huur, VVE of hypotheek.

3.             Belastingdienst

Je haalt je inkomensverklaring op bij de belastingdienst. Hierin staan gegevens over inkomen van het afgelopen jaar.

4.            UWV

Bij het Uitvoeringsinstituut WerknemersVerzekeringen (UWV) kan je jouw actuele salaris inzien. Je werkgever dient elke maand je verdiende bedrag aan te geven, waardoor deze informatie voor jou beschikbaar is.

5.             Mijnpensioenoverzicht.nl

Je vindt al jouw pensioeninformatie op Mijnpensioenoverzicht.nl. Alle pensioenuitvoerders zijn verplicht om deze gegevens voor jou toegankelijk te maken.

6.             Mijn Overheid

Op de website Mijnoverheid.nl kun je informatie verzamelen uit de bron: de Basisregistratie Personen (BRP). De BRP bevat een groot aantal gegevens over jezelf. Bijvoorbeeld je voornamen en achternaam, je geslacht en je adresgegevens.

Datakeeper is afhankelijk van de bronnen waaruit de gegevens gehaald worden. Wanneer een van die bronnen tijdelijk stil ligt vanwege bijvoorbeeld technische werkzaamheden dan kan Datakeeper je gegevens niet ophalen. Probeer in dat geval een screenshot te maken van de error die je ontvangt en stel de makelaar op de hoogte via de contactgegevens in de footer.

Het gebruik van Datakeeper is een vereiste. Het is dan ook niet mogelijk om ons handmatig je documenten op te sturen tenzij deze aanvullend zijn op je Datakeeper sessie. Ervaar je problemen met Datakeeper? Neem dan contact op met de makelaar.

Datakeeper haalt de informatie uit betrouwbare bronnen, zoals bijvoorbeeld het UWV en de Belastingdienst. Vanuit het UWV komt alleen het laatst ontvangen salaris. Wanneer er een wijziging is in je werksituatie, bijvoorbeeld een nieuwe baan waarvan de gegevens niet in Datakeeper tevoorschijn komen, stel de makelaar hier dan van op de hoogte.

Datakeeper is ontworpen om je gegevens op te slaan, te beheren en te beschermen. Datakeeper gaat uit van twee belangrijke principes:

1. Datakeeper voldoet aan de hoogste security eisen, op bankniveau. De Datakeeper app slaat geen informatie op en zodra je data uit de app verwijdert, is het direct verwijderd van je telefoon.

2. Met Datakeeper bepaal je zelf wie je persoonlijke gegevens ontvangt, want jij hebt de controle.

Dit is geen probleem. In dat geval verzoeken we je om een kopie van je bankpas in je inschrijving te uploaden. Eerder in het proces heb je in je inschrijving een vraag gezien over je bankrekening. Als je dit verkeerd hebt ingevuld en toch een andere bank hebt, vragen we je om terug te gaan naar je account en dit te wijzigen. Er wordt dan automatisch een nieuwe QR-code gegenereerd. Je kunt deze dan weer scannen en het dataverzoek opnieuw invullen. Alle gegevens die je al in je Datakeeper app had opgeslagen hoef je niet opnieuw toe te voegen.

Ja, je kan nog steeds Datakeeper gebruiken. We halen gegevens op bij de Belastingdienst over je laatst ingevulde belastingaangifte. Daarnaast gebruiken we de gegevens uit Datakeeper voor het controleren van je rekeningnummer, je BRP en de controle van je identiteit.

Je moet sinds 30 januari 2023 gebruik maken van de sms-controle. Inloggen met alleen je DigiD gebruikersnaam en wachtwoord is niet meer mogelijk. Controleer daarom of je sms-controle aan hebt staan en vraag deze aan via: https://www.digid.nl/inlogmethodes/sms-controle/

Datakeeper is dé datawallet om data te verzamelen, veilig op te slaan en te versturen voor consumenten. De oplossing zorgt ervoor dat de consument snel en simpel persoonlijke informatie kan verzamelen en met zijn autoverhuurder, makelaar, bank, hypotheekverstrekker, kredietverstrekker, of andere dienstverlener kan delen.

Datakeeper is onderdeel van Rabobank.

Kijk op www.datakeeper.nl voor meer informatie

Huren

Nee. Houd er rekening mee dat je, door ondertekening van een huurovereenkomst een huurverplichting aangaat van minimaal 1 jaar.

Het is helaas niet toegestaan om de woningen te huren met woningdelers. Er wordt enkel verhuurd aan alleenstaanden, samenwonenden en gezinnen.

Je huurt voor minimaal 1 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand + 1 maand. Een voorbeeld: je geeft op 19 april aan dat je de huur wilt opzeggen, dan beëindigt de huurovereenkomst op 1 juni.

Houd er rekening mee dat je, door ondertekening van een huurovereenkomst een huurverplichting aangaat van minimaal 1 jaar, vanaf huuringangsdatum. Circa vier weken voor de sleuteloverdracht krijg je bericht over deze huuringangsdatum. Ook al gaat de huuringangsdatum pas later in, door ondertekening ga je wel meteen een huurovereenkomst aan. Beide partijen, huurder en verhuurder, zijn gebonden aan de aangegane huurovereenkomst, ook als de huuringangsdatum in de toekomst ligt. Kortom: er kan dus enige tijd zitten tussen de ondertekening van je huurovereenkomst, en de ingangsdatum van de minimale huurtermijn van 1 jaar.

Je trouwe viervoeter of gezellige kat neem je natuurlijk graag mee naar je nieuwe woning. Mits dit geen overlast veroorzaakt voor andere bewoners, is dit toegestaan. Zorg er dus voor dat je huisdier niet overmatig blaft of miauwt, niet ontsnapt uit de woning en geen schade veroorzaakt aan de woning.

Als er iets met je spullen in je huurwoning gebeurt, dan wil je goed verzekerd zijn en liever niet zelf voor de kosten opdraaien. De verzekeringen voor de spullen in je nieuwe huis moet je zelf regelen. BPD Woningfonds werkt hiervoor samen met Rabobank. Zij kunnen je helpen met je verzekeringen. Meer weten? Ga naar de website van Rabobank.

Kwaliteit en voorzieningen

Alle wanden (met uitzondering van badkamer, toilet en berging) worden afgewerkt met glasvliesbehang en gesausd opleverd. De badkamer en toilet worden voorzien van tegelwerk en spuitwerk, dus zijn volledig afgewerkt. De technische ruimte is niet afgewerkt. De betonnen plafonds in de woningen m.u.v. de meterkast worden afgewerkt met een gespoten toplaag.

De wanden in de woning worden voorzien van voorgeschilderd glasvezel behang en daarna 1 keer gesausd. Dit betekent dat je de wanden niet meer hoeft te behandelen.
Als je wilt mag je de wanden schilderen of behangen. Deuren en kozijnen mogen niet beschilderd worden. Maar let op, bij het verlaten van de woning dient de woning met witte, schadevrije wanden achtergelaten te worden. We adviseren je dus terughoudend te zijn in het toepassen van felle kleuren en dergelijke.

De vloeren worden kaal opgeleverd en er zijn ook geen plinten aangebracht zodat je vrij bent in de keuze van een vloer. Je dient deze zelf te voorzien van een voor vloerverwarming geschikte vloerbedekking. Wanneer je een huurovereenkomst ondertekend ontvang je vrijblijvend een aanbieding van een stoffeerder. Hier mag je erop vertrouwen dat je een scherpe prijs krijgt aangeboden met een vloer die volledig voldoet aan alle bouweisen.

De woningen worden verwarmd door middel van vloerverwarming. Dat betekent dat een vloerafwerking zoals laminaat, tapijt of PVC niet teveel warmte weerstand mag geven. De richtlijnen zijn:
-    Vloeren los en zwevend van de wanden leggen
-    Vloeren niet verlijmen
-    10 decibel geluidwerend
-    Dunne ondervloer (folie) geschikt voor vloerverwarming gebruiken

 

Het is niet mogelijk om zelf een keuken en badkamer te kiezen. Maar doordat wij werken met een neutrale en moderne afwerking, zoals tegels, sanitair en inbouwapparatuur, ontstaat er een ruimte die je in een handomdraai aan jouw eigen stijl aanpast.  

Er wordt een complete keuken geplaatst. Dat wil zeggen een witte keuken, met een composiet aanrechtblad en alle keukenapparatuur; koelkast, vaatwasser, inductie kookplaat, afzuigkap en combi magnetron.

De badkamer is modern afgewerkt met een indeling conform plattegrond.

 

Het toilet is voorzien van antraciet vloertegels en witte wandtegels.

De energieopwekking wordt verzorgd door een milieuvriendelijk en duurzame energie opwekkingsinstallatie. De levering van warmte en koude vindt plaats op basis van marktconforme tarieven. Het tarief voor warmte bestaat uit een vastrecht deel en een variabel deel. Het vastrecht deel wordt, gedurende de huurperiode, en onafhankelijke van de feitelijke afname in rekening gebracht. De tarieven worden jaarlijks aangepast als aangegeven in de leveringsovereenkomst. Voor de levering van koude wordt alleen een vastrecht in rekening gebracht. De voorschotbetalingen vinden plaats door middel van maandelijkse automatische incasso. Hetgeen te veel of te weinig in rekening is gebracht zal alsnog door middel van een jaarlijkse eindafrekening verrekend worden. Het te betalen voorschot kan naar aanleiding van de werkelijk afgenomen warmte-eenheden neerwaarts- of opwaarts aangepast worden. Spoedig volgt de concept leveringsovereenkomst van Vaanster onder het kopje downloads.

Een parkeerplek is seperaat te huur voor €90,- per maand +  €10,- servicekosten. Talent heeft 63 parkeerplekken te huur. In de inschrijving kan je aangeven of je een parkeerplaats in onderliggende parkeergarage wilt huren.

Er is een gezamenlijke fietsenstalling aanwezig. Iedere woning heeft hier de mogelijkheid om twee fietsen te stallen. 

De woningen beschikken niet over een externe berging. Wel heeft elke woning een technische ruimte/inpandige berging, waar ook de installaties staan. Raadpleeg de plattegrond voor de afmetingen. 

De lage temperatuurverwarming wordt uitgerust met naregeling per verblijfsruimte.

In de woningen komt warmteterugwinningsventilatie (WTW). Dit ventilatiesysteem zorgt ervoor dat in de woning de lucht wordt gefilterd en er zo altijd een gezond binnenklimaat in de woning heerst. Verse lucht wordt van buiten naar binnen aangezogen. En oude lucht wordt via een ander circuit van binnen naar buiten getransporteerd. De WTW installatie wint energie terug van de af te voeren lucht en warmt de aan te voeren lucht daarmee op. Dit zorgt voor een gunstig effect op het energieverbruik en wooncomfort.

Er zit een wasmachine-aansluiting in de technische ruimte.

Ja, het restafval en GFT wordt afgevoerd via ondergrondse containers. Het overige afval wordt opgehaald.

De verhuurbare parkeerplekken zijn niet voorzien van een mogelijkheid tot elektrisch laden. Er bestaat een mogelijkheid om alsnog op kosten van huurder een laadpaal aan te brengen, wanneer gewenst zal er een prijsopgave worden gedeeld.

Er zijn geen vragen gevonden.